Yazar Füruzan'a Dünya Öykü Günü'nde veda töreni düzenlendi! Son isteği ortaya çıktı

92 yaşında hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı-yazar Füruzan (Feruze Çerçi), için 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nde Beyoğlu'ndaki bağlı olduğu yayınevinde bir veda töreni düzenlendi. Füruzan, 16 Şubat Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Ünlü yazarın ölmeden önce bir roman yazma arzusu olduğu ortaya çıktı.

İlk kitabı Parasız Yatılı'yla 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanan; Gecenin Öteki Yüzü, Kırkyedililer, Benim Sinemalarım kitaplarını Türk edebiyatına kazandıran edebiyatçı-yazar Füruzan, gerçek adıyla Feruze Çerçi, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybetti. Öykünün yanı sıra şiir, roman, gezi yazısı, deneme ve çocuk edebiyatı türlerinde eserler veren Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan'ın vefat haberini, şair Elif Sofya; "Füruzan sonsuzluğa gitti" sözleriyle duyurdu. 

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek