Yarın saat 10.00'da tüm okullarda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan son dakika açıklamasında yarın (11 Ocak pazartesi) saat 10.00'da tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılacağı ve İstiklal Marşı okunacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarın saat 10.00'da okullarda yöneticilerin ve görevlilerin katılmasıyla bayrak töreninin yapılmasını, evlerindeki öğrenci ve öğretmenlerin de bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik için davet edilmelerini istedi.

SALGIN NEDENİYLE YAPILAMAYAN TÖRENLER ONLINE YAPILACAK

MEB'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye genelinde yapılan bayrak töreninin koronavirüs salgını nedeniyle yapılamadığına dikkat çekildi.

Uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte pazartesi günleri TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı ile başlandığının hatırlatıldığı açıklamada, çocuklar ve öğretmenlerin canlı dersler öncesinde ekran başında milli marşı söylediği belirtildi.

 Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un tüm Türkiye'ye çağrı yaparak il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00’da yöneticiler ve halihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, öğrenci, öğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik için davet edilmelerini istediği bildirildi.

Bakan Selçuk'un yarın saat 10.00'da mesai arkadaşlarıyla Bakanlık binasında bayrak törenine katılacağı da duyuruldu.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber