Yapım şirketlerine deprem çağrısı: Karavan ve jenaratörler bölgeye gönderilsin

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından "setkaravanları deprembölgesine" etiketi Twitter'da TT oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, yapım şirketlerine seslenerek dizi - film - reklam setlerinin durdurulması ve set araçlarıyla karavanların deprem bölgesine gönderilmesi çağrısında bulundu. Dizi ve film yapım şirketi Ay Yapım, setlerini tatil edip karavan, jeneratör, ışık gibi malzemeleri deprem bölgesine göndermeye başladı.

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde 3 bin 549 kişi hayatını kaybetti ve 22 bin 168 kişi yaralandı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yurdun dört bir yanında yardım seferberliği başlatıldı.

YAPIM ŞİRKETLERİNE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Sosyal medyada "setkaravanları deprembölgesine" etiketi gündem oldu. Birçok kullanıcı, yapım şirketlerine setleri iptal etmeleri ve karavanların afet bölgelerine gönderilmesi konusunda çağrıda bulundu. Deprem bölgesine jeneratör ve karavan desteği için binlerce tweet atıldı. Karavanların ev gibi kullanılabileceği, jeneratörlerle de elektrik ihtiyacının giderebileceği vurgulandı.

Sinema Televizyon Sendikası, dizi ve sinema projelerinde kullanılan ekipmanların afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları için değerlendirilmesi konusunda dayanışma çağrısı yayınladı: ''Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların, şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır” denildi. Dijital platformların, televizyon kanallarının ve yapımcıların katkısıyla bu felaketin aşılabileceği vurgulanan çağrıda ayrıca, "Yukarıdaki araç-gereçlerle ilgili dayanışma içinde olmak isteyen kurum/şirket ve kişiler, sendikamız aracılığı ile bölgedeki arama kurtarma ekiplerine ulaşabilirler''

 AY YAPIM DİZİ SETLERİNİ İPTAL ETTİ

Ay Yapım deprem felaketine kayıtsız kalmadı. Ay Yapım'ın patronu Kerem Çatay, faaliyette olan setlerini durdurma kararı aldı. Kerem Çatay iptal edilen setlerde kullanılan tüm karavan, jeneratör ve ışık malzemelerini deprem bölgelerine göndermeye başladı.

Medyapım da cumartesi gününe kadar set çalışmalarını durdurup, AFAD ve TESİYAP ile koordineli olarak deprem bölgelerine yardım çalışmalarına destek olacaklarını açıkladı.

 İşte Twitter'da "setkaravanları deprembölgesine" etiketiyle yapılan paylaşımlardan bazıları:

Yine İzmir yine taksiciye darp! Saldırının silahı: Kaldırım taşı! Slovakya Başbakanı'na suikastte bulunan saldırganın kimliği şoke etti! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!
Sonraki Haber