Yapay Zekâ Projesi ile işletmeler ürün maliyetlerini 60 saniyede hesaplayabilecek!

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü’nden bilim insanları, “Teknik Resimden Yapay Zekâ Destekli Maliyet Tahmini Yazılımı Geliştirme Projesi” için çalışmalara başladılar. Geliştirilecek yazılımla işletmeler, üretecekleri ürünlerin maliyetlerini yapay zekâ algoritmaları ile teknik resimden yola çıkarak 60 saniyede belirleyebilecekler.

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şener Özönder ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun’un yürütücü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berk Ayvaz’ın da danışman olarak yer aldığı, “Teknik Resimden Yapay Zekâ Destekli Maliyet Tahmini Yazılımı Geliştirme Projesi” ile işletmelerin üretmeyi planladıkları ürünler için maliyet tahmini ve uygun fiyatlandırma politikası belirleme süreçlerinin makine öğrenmesi ile hızlandırılması hedefleniyor.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti!