Yanan ormanda ilk filizler! Doğa kendini yeniliyor...

Manavgat'ta 10 gün boyunca süren orman yangınlarının ardından yanan alanlarda ilk filizler ortaya çıktı. Küle dönen alanlarda ilk filizlenen bitkiler Akdeniz'e özgü maki türü, mavi-mor renklerde çiçek açan 'hayıt' isimli bitkiler oldu.

Türkiye'de en büyük orman yangın olarak kayıtlara geçen Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangın, toplamda 75 bin hektarda etkili oldu. Yerleşim yerleri ve tarım alanları haricinde 50 bin hektarı aşkın orman yok oldu. Bir taraftan yangından etkilenen yerleşim yerleri, diğer taraftan da bölgenin yeniden ağaçlandırılması için çalışmalar yürütülürken, ormanın doğal olarak kendini yenilemesiyle ilgili, bölgeden ilk sevindirici haber de geldi.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı