Yakını vefat edenler dikkat! 1237 TL yardım parası veriliyor! İşte Batman vefat yardımı başvurusu...

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" kapsamında Batman'da ikamet eden ve maddi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede, yakınlarını kaybeden vatandaşlara 1237 TL vefat parası veriliyor. İşte Batman vefat yardımı detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları kapsamında ihtiyacı olan pek çok vatandaşa destek oluyor. 

Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yakınları vefat eden vatandaşlara 1237 TL sosyal yardım desteği sağlanıyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BATMAN VEFAT YARDIMI KAPSAMI

3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik yardım programıdır.

Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve 3294 sayılı Kanun kapsamında olan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı yapılmaktadır. Bununla birlikte, vefat eden kişinin bir yakını tarafından da "Ölüm Belgesi" sunulmak şartıyla yardım başvuru süreci
başlatılabilmektedir.

Yakınları vefat eden 3294 sayılı Kanun kapsamındaki Türk vatandaşları

VEFAT YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurularda T.C. Kimlik Kartı gereklidir. Eğer kişi kendi başvuru yapacaksa yakınına ait Ölüm Belgesi. Başvurularınızı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından veya e-Devlet sosyal yardımlar sekmesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

VEFAT YARDIMI MİKTARI NE KADAR?

2023 yılı için 1.237,81 TL olarak belirlenmiştir. (Memur aylık katsayısı artış oranında dönemsel olarak artmaktadır.)

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber