Xiaomi MIUI 14 tanıtıldı: Özellikleri ve yenilikler

Dün düzenlenen Xiaomi etkinliğinde Android 13 tabanlı MIUI 14 tanıtıldı. Xiaomi kullanıcıları MIUI 14 özellikleri araştırmaya başlandı. Peki MIUI 14 özellikleri neler? İşte gelen özellikler ve yenilikler...

Xiaomi, yeni Android arayüzü MIUI 14’ü resmî olarak tanıttı. Şirket, Pazar günü üst seviye telefonları Xiaomi 13 ve 13 Pro modellerinin yanı sıra MIUI 14 ile gelen yeni özellikleri duyurdu.

MIUI 14 görsel tarafta çok sayıda değişiklik, birkaç yeni özellik ve cihazlar arası daha iyi ortak çalışma sunuyor. Gelin hep birlikte güncellemenin getirdiği yenilik ve özelliklere bakalım..

Tasarım

Simgeler büyük ve boyutları ayarlanabiliyor. Ek olarak daha fazla özelleştirme seçeneği sunan yeni widget biçimleri ve ana ekran klasörleri var. Yeni evcil hayvan ve bitki widget’ları da göze çarpan detaylar arasında. Ana ekrana evcil hayvan/bitki süsü eklenebiliyor ve bunlarla etkileşime geçilebiliyor.

Performans

MIUI photon engine sayesinde üçüncü parti geliştiriciler daha sorunsuz ve güç açısından daha verimli uygulamalar yapabilecek. Sistem belleğinin kapladığı alan büyük ölçüde azaltıldı. Sayısı az da olsa kaldırılamayan uygulamalar hâlâ var. Sistem %60’a kadar daha akıcı çalışıyor. Yalnızca sistem uygulamaları değil, telefona sonradan yüklenen uygulamalar da daha hızlı çalışıyor ve daha az pil tüketiyor.

Yapay zeka (AI) özellikleri

Kullanıcıların ekosistem ürünlerini yönetmelerini sağlayan bir platform olan Xiaomi Magic de yenilendi ve artık cihazlar arası bağlantıyı daha hızlı sağlıyor. Xiaomi, kulaklıkların %50 daha hızlı bağlandığını, TV’ye %12 daha hızlı bağlanıldığını, görüntü aktarımının %77 iyileştirildiğini söylüyor.

Aile Hizmeti

Fotoğraf albümleri aile gruplarıyla paylaşılabiliyor; gruptaki herkes yeni resimleri görüp, yükleme yapabiliyor. Aile üyeleriyle sağlık verileri de paylaşılabiliyor. Ekran süresini sınırlama, uygulama kullanımını kısıtlama, güvenli alan ayarlama gibi ebeveyn kontrolü seçenekleri de mevcut.

Diğer MIUI 14 özellikleri

Düşük frekanslı uygulamaları sıkıştıran ve yinelenen dosyaların yalnızca bir kopyasını kaydeden yeni uygulama temizleme özelliği mevcut. Son MIUI güncellemesi, yeni bildirim yönetimi seçenekleri ile geliyor; Yerleşik bildirimler tek bir kaydırma hareketiyle kapatılabiliyor. Gizlilik tarafında, bulutta kullanıcı verilerinin tutulmadığı, tüm eylemlerin cihazda yerel olarak gerçekleştiği söylendi.

Peki ne zaman gelecek?

Ocak 2023’ten itibaren Xiaomi telefonlar MIUI 14 güncellemesini almaya başlayacak. MIUI 14 cihazlarda 13GB yer kaplıyor

Tel Aviv’de Gazze’deki esirlerin aileleri ve destekçileri sokağa indi Görenler tekne sanıyor ne olduğunu duyan şaşırıyor! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü
Sonraki Haber