Xiaomi CEO'su küçük ekran algısını sonunda kırdı! Hararetli tartışmaya karşılık sektör yönelimini çarpıcı sözlerle savundu!

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun uygun fiyatlı premium seviyede küçük ekranlı akıllı cep telefonlarına ilginin neden az olduğunu çarpıcı sonuçlarla paylaştı. Tartışmaların gündeminde yer alan ekran boyutu söylemlerine de net bir açıklık getirildi.

İddia edilene göre Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun’un şirketinde neden daha küçük ve kompakt tasarımda telefonlar üretme girişimi olmadığı söyleniliyordu.

Piyasada her ne kadar küçük telefonlara rağbet az olsa da denge kurabilmek için farklı bir seçenek oluşturulabilirdi.

İŞTE BEKLENEN O YANIT!

Lei Jun mevcut piyasalarda küçük telefonlara olan taleplerin azlığını vurgulayarak “Xiaomi 13 ve iPhone 14 oldukça geniş boyutları ve büyük ekran kapasiteleri ile denge hissi sağlıyor” diyen bir kullanıcıya yönelik şu cevabı verdi:

“Xiaomi bu konuda doğru bir seçenek. Daha küçük telefon isteyenlerin sayısı çok fazla değil. Satış hacmi düşünüldüğünde maliyetlerin karşılanması gerekir. Telefonu küçültmek batarya ömrü ve kamera özelliklerini de etkileyecektir.”

İLGİ GÖSTERİLMİYOR!

Xiaomi'nin CEO'su Jun neden daha küçük modelleri gitmediğini de açıklamış oldu. Piyasalarda kompakt tasarımlara yönelik algı pek de olumlu değil. İphone mini serisinde günümüz standartlarının aksine daha uygun ve portatif seçenekler var. Fakat bu serinin devamı yapılmayacak. Piyasalarda bu kriter için en uygunu Android camiasında Galaxy S23 ve Asus Zenfone 8 seçenekleri görülüyor.

YENİLİKLERE DOYMUYOR!

Tüm bu tartışmaların dışında Xiaomi kendi ürün skalasında üretim artırarak güncellemelerini sürdürüyor. Son olarak Xiaomi 14 Pro görselleri basına sızmıştı. İddialı bir şekilde yeniden piyasalara dönüşü büyük yankı uyandırdı. Akıllı telefon mecrasında yeni taşınabilen akıllı hoparlör adımı ile de ses getirdi. Xiaomi Smart Speaker Lite hoparlörü oldukça ilgi çekti. Öte yandan kısa süre önce güncelleme desteğini kestiği cihazların listesini de paylaştı.

Xiaomi firmasında yenilikler ardı ardına geliyor. 90 inç boyutunda Redmi Max serisinin akıllı TV modellerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Çinli firma 90 inç boyutunda ve 4K çözünürlüklü Redmi Max 90 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber