WhatsApp kullananlar dikkat: O yazışmaları asla silmeyin! Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay'dan WhatsApp kullananları yakından ilgilendirecek emsal bir karar geldi. Bursa'da bir kişi ticaret davasında, elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen mahkemeye sunduğu WhatsApp yazışmaları delil olarak kabul edildi.

Yargıtay'dan WhatsApp kullananları ilgilendirebilecek önemli bir karar geldi.

Bursa'da devam eden bir ticaret davasında taraflardan biri WhatsApp yazışmalarını delil olarak mahkemeye sundu. Ancak mahkeme senet olmadığı için yazışmaları delil olarak kabul etmedi ve davanın reddine karar verdi. Fakat mahkemenin verdiği karar Yargıtay'a taşındı.

YARGITAY’DAN EMSAL 'WHATSAPP' KARARI

Mahkeme, elde yazılı imzalı bir belge olmasa da WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etti. Yerel mahkemenin verdiği kararı da bozdu. Böylece Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde karar alarak "yan delil" olarak kullanılabilen WhatsApp yazışmalarını tek başına delil saydı.

Avukat Serkan Günel, "Özel hukuk, alacak, boşanma davalarında kişinin aldattığına ilişkin, mal kaçırdığına ilişkin yazışmaları delil olarak kabul ediliyor." açıklamasında bulunarak sözlerine şunları ekledi:

"Mesela WhatsApp grupları 100-150 kişinin olduğu burada da konuşma grubunda olan bir kişi buraki yazışmaları mahkemeye delil olarak sunabiliyor çünkü konuşmanın bir tarafı."

Karar emsal olarak kabul ediliyor. Ancak WhatsApp yazışmalarının tek başına delil kabul edilmesi için bilirkişi incelemesinin şart olduğu ifade ediliyor.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber