WhatsApp adeta Discord oluyor! Yeni sesli sohbet özelliği kullanıma sunuldu

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Son olarak en az 33 kişilik gruplar için tasarlanan yeni sesli sohbet özelliği kullanıma sunuldu.

WhatsApp yeni bir sesli görüşme özelliğiyle adeta Discord'a dönüşüyor.

Tüm kuıllanıcılar için yayınlanan yeni özellik, daha önceki grup aramalarından biraz farklı olarak çalışıyor.

Yeni özellik, sesli aramalar gibi başlatıp sona erdirilen bir görüşme değil, tıpkı Discord'daki kanallara benzer olarak grup üyelerinin girip çıkabilecekleri bir sohbet odası gibi çalışıyor.

EN AZ 33 KİŞİLİK GRUPLARDA ÇALIŞACAK

WhatsApp'ın yeni grup sesli iletişim özelliği, en az 33 kişinin olduğu gruplarda kullanılabiliyor. Grupta bir üye sesli sohbet odası başlattığında bir bildirim gelecek. Yani telefon araması alıyor gibi telefonunuz çalmayacak. İsterseniz ekranın üst kısmındaki bölümü kullanarak sesli sohbet sesini kapatabilecek veya ayarlayabileceksiniz. Ayrıca grupta sesli sohbete devam ederken bir yandan da yazılı olarak mesajlaşabileceksiniz.

Şu anda kademeli olarak dağıtılan özellik birkaç hafta içerisinde tüm kullanıcılara ulaşmış olacak.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber