Wagner timi Ayasofya'yı kana bulayacaktı

Belarus’a iç karışıklık için giren 33 Rus Wagner askeri 4 gün önce güvenlik birimlerince gerçekleştirilen operasyonla yakalanmıştı. Bu kişilerin yapılan sorgulaması sonucunda, 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Belarus Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, sürecin itibarsızlaştırılması amacıyla ülkeye girdikleri ortaya çıkmıştı. Wagner üyesi 33 Rus paralı askeri sorgularında, “İstanbul’a giderek Ayasofya‘yı ziyaret etmek için Belarus üzerinden uçmak istediklerini” de söylediler.

SuperHaber, Belarus’a gizlice giren 200’den fazla Rus Wagner askerlerinden yakalananların, Ayasofya Camii’nde cuma günü, silahlı, rehin almalı, propagandalı ve uzun sürecek eylem yapmayı planladıklarını öğrendi. İstanbul’da bulunan bağlantılı oldukları kişiler üzerinden görüştükleri belirlenen Rus wagner askerlerinin bu planını, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından öğrenildiği ve Belarus’a bildirilerek yakalatıldığı ifade edildi.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!