Voleybolda 2-2 olursa ne olur? Voleybolda 5. Sete ne ad verilir?

Voleybolda 2-2 olursa ne olur? Voleybolda 5. Sete Ne ad verilir merak ediliyor. Dünya genelinde ilgiyle takip edilen Voleybolda kaç set vardır, her set kaç sayıdır sorularının yanıtı haberimize.

Voleybolda 2-2 olursa ne olur? Voleybolda 5. sete Ne Ad verilir gibi soruların yanıtlarını bu sporu Takip eden Spoerseveler için derledik.

VOLEYBOLDA 2-2 OLURSA NE OLUR?

Voleybolda 5 set vardır. 5 set üzerinden 3 set kazanıldığında maç bitmiş olur.

Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar.

Voleybolda Set Kazanmak: Bir set (netice, 5’inci set hariç) 25 sayıya en az 2 sayı farkla ulaşan ilk takım tarafından kazanılır. Sayılarda 24-24’lük eşitlik olması halinde oyun iki sayılık farka ulaşılana kadar (26-24, 27-25, vb.) devam eder.

VOLEYBOLDA MAÇI KAZANMAK

Maç, üç seti alan takım tarafından kazanılır.
Setlerde 2-2’lik eşitlik olması halinde netice seti (5’inci) en az 2 sayı farka ulaşmak şartıyla 15 sayı üzerinden oynanır.

VOLEYBOLDA 5. SETE NE AD VERİLİR?

Taybrek seti voleybol maçında maçın skoru 2 - 2 olduğunda kazananı belirlemek için oynanan 5. sete verilen isimdir. Taybrek setinin bitme sayısı 15 tir.

Kaynak:besyohaber

5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Hamas'tan ateşkes açıklaması! R. Madrid 4 hafta kala şampiyonluğa ulaştı, Arda Güler ilki yaşadı!
Sonraki Haber