voleybol

Oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanına değmesini sağlamak ve rakip takımın aynı amaca ulaşmasını ise önlemektir. Takımlar topu rakip alana gönderirken topa en az 1 kere kendi sahaları içinde vurmalıdır. Takımlar topa en fazla üç kere değebilirler, blok teması ile 4 kere değme hakları vardır.

Top oyuna servis ile sokulur, servisi atan oyuncu topu filenin üzerinden rakip alana gönderir. Oyun, topun oyun alanına değmesi, harice gitmesi veya bir takımın hata yapmasına kadar devam eder.

Voleybolda bir rally kazanan takım bir sayı alır (Rally Sayı Sistemi). Servisi karşılayan takım rallyi kazandığında bir sayı ve servis kullanma hakkı kazanır. Hakem oyuncuların birine sarı kart verir ise oyuncunun bulunduğu takım 1 sayı ceza alır. Eğer servis sarı kart alan takımda ise servis haklarını kaybederler ve servis diğer takıma geçer. Hakem kırmızı kart verir ise kırmızı kart yiyen, o setliğine oyundan çıkar ve oyuncuları saat yönünde bir pozisyona dönerler. Voleybol spor salonlarında, plajda veya çimde oynanabilir. Saha ölçüleri 18 metreye 9 metredir.

Fenerbahçe şampiyonluğu aldı, Dilek İmamoğlu yıkıldı kaldı!
Fenerbahçe Eczacıbaşı'nı yıktı, şampiyonluğa yeniden ulaştı! Başkan Ali Koç şok oldu, bu sözler sosyal medyada büyük tepki topladı!
Fenerbahçe'ye yeni genç yetenek: Liza Safronova Sarı Melek oldu Maçta tüm gözler onda: Beşiktaşlı Hilal Kocakara güzelliğiyle büyüledi A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın yeni hocası Cedric Enard Sultanlar Ligi'nin 'Hürrem Sultan'ından hayranlarını üzen haber Melissa Vargas Fenerbahçe'ye geri dönüyor! Başkan resmen açıkladı Türk finalinde kazanan Eczacıbaşı Dynavit oldu! Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türk finali! Yerli Dua Lipa hem voleyboluyla hem de güzelliğiyle büyülüyor! Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Milli voleybolcu ve kızı trafik kazası geçirdi En zengin 20 kadın voleybolcu belli oldu! Filenin Sultanları'na 'Yeni Vargas' geliyor! Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup etti! Şampiyonlar Kupası'nın sahibi oldu Malatyalı Melissa Vargas şimdi de Trabzonlu oldu: Kolbastı oynadı Filenin Efeleri'nden Olimpiyat yolunda iyi başlangıç! Filenin Sultanları yurda döndü! 'Rüya gibi bir yazdı' Belçika'ya da set yok! Filenin Sultanları seriyi 22 maça çıkardı Filenin Sultanları 4'te 4 yaptı! 19 maçtır bileğimiz bükülmüyor Filenin Sultanları, Olimpiyat Elemeleri'nde 2'de 2 yaptı Filenin Sultanları galibiyeti maskot ile birlikte böyle kutladı Ümit Özat, Melissa Vargas'ın Milli Takımda oynamasına tepki gösterdi THY'den Filenin Sultanları'na hediye Ebubekir Sofuoğlu: Lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan şampiyonluk sonrası kaptan Eda Erdem ile konuştu Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü! Tarihi zafer sonrası Ebrar Karakurt'u hedef gösterdi... Ünlülerden şampiyon olan Filenin Sultanları'na tebrik mesajları