Vakıf üniversitelerinde ücretler aldı başını gidiyor! YÖK sessiz...

YÖK'ün vakıf üniversiteleri için "Enflasyon üzerinden zam yapmayın" uyarısı unutuldu. Vakıf üniversitelerinde fahiş zamlar sonrası bir öğrencinin yıllık eğitim masrafı ortalama 500 bin TL'ye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) şubat ayında, özel okulların ara sınıf ücretlerine yüzde 65 oranında zam sınırlaması getirildi.

YÖK ise vakıf üniversitelerine “Ücretlere enflasyonun üzerinde zam yapmayın” uyarısında bulunmuştu. Bu uyarılar maalesef dikkate alınmıyor. Bazı özel üniversitelerde fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 100'ün üzerinde zamlanmış durumda. YÖK'ün bu konu ile ilgili tepkisiz kalması tepki çekti.

Bazı üniversitelerin yıllık öğrenim ücretlerinin 520 bin TL'ye kadar ulaştığını belirten öğrenciler, YÖK'ün konuyla ilgili bir düzenleme yapmasını bkeliyor.

Örnek vermek gerekirse Koç Üniversitesi’nin tıp fakültesi dışındaki lisans programları yıllık 520 bin TL olarak açıklandı. Bu fiyat geçtiğimiz yıl 278 bin TL'ydi.

Medipol Üniversitesi öğretim ücretleri de en düşük 50 bin TL’den başlayıp 275 bin TL’ye kadar ulaşıyor

Öğrenciler YÖK'ten bir adım atıp bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılmasını bekliyor.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber