Uzun süreli ağrı kesici kullanımı kalp hastalığı ve felç olma riskini arttırıyor!

Ağrı kesicilerin ağrı kesme gibi özelliği bulunsa da sürekli kullanımı beraberinde çok büyük sorunları beraberinde getiriyor. Uzmanların üzerine basa basa fazla kullanmayın diye belirttikleri ağrı kesiciler için Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Kanbak son noktayı koydu. Ağrı kesicinin uzun süreli kullanımının, yüksek tansiyonu olan kişilerde kalp hastalığı ve felç riskini artırabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Ağrı kesici ve ateş düşürücülerin kullanımı kişide bağlılık yaparak her baş ağrısında kullanılmaya devam ediyor. Hastalığınıza şifa olsun diye koştuğunuz bu ağrı kesici ve ateş düşürücülerdeki tehlikeyi biliyor muydunuz? Bunları öğrendikten sonra artık kullanımına son vererek yakınlarınızı uyaracaksınız. Uzun süreli ağrı kesici kullanımı yüksek tansiyon hastalarında kalp hastalığı ve felç riskini beraberine getiriyor. Bende tansiyon yok, kullanmaya devam edebilirim diye düşünmeyin sakın . Uzmanlar uzun süreli kullanımının sağlık açısına zararından dolayı uyarılar yapıyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Kanbak, 16 Ekim Dünya Anestezi Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu günün, hastaların herhangi bir fiziksel acı çekmeden cerrahi işlemlere girmelerini mümkün kılan anestezinin keşfi nedeniyle her yıl kutlandığını dile getirdi.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler!