Uzmanlar uyarıyor! Bu kış daha fazla hastalıkla geçecek

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca koranavirüs salgınından korunmak için maskeler hayatımızdaydı. Özellikle kış aylarında toplu taşımalarda, kalabalık ortamlarda takılan maskeler bizi sadece covid salgınından değil, başka enfeksiyon hastalıklarından da koruyordu. Ancak artık önlemler kalktı. İşte bu nedenle grip, nezle gibi son 2 yılda daha az rastlanan hastalıklarda bu kış artış bekleniyor. Uzmanlar aşı tavsiyesinde bulunuyor. İşte detaylar…

Karanavirüs salgınında alınan önlemlerin kaldırılması diğer enfeksiyonel hastalıkların da kapısını araladı. Bu kış grip, nezle, soğuk algınlığı vakalarında artış bekleniyor. Koronavirüs tedbirleri başka enfeksiyon hastalıklarının da yayılmasını azaltmıştı. Uzmanlara göre, önlemler kaldırılınca, bu kış bol virüslü geçecek.

Yaklaşık 2 yıldır Kovid salgını ve önlemleri nedeniyle tüm dünyada neredeyse hiç görülmeyen influenza (grip), rinovirüs, adenovirüs, parainfluenza gibi solunum yolu enfeksiyonuna neden olan virüsler bu yıl eskisinden daha hızlı ve mevsiminden de önce görülmeye başlandı.

Güney yarım kürede özellikle Avusturalya, grip sezonuna çok şiddetli bir giriş yaparken geçtiğimiz hafta İngiltere’de ülke vatandaşları bu kış beklenen virüs fırtınasına karşı uyarıldı.

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'de ilk ayrılık Sebastian Szymanski! Korktuğu başına geldi İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar...