Uzmanlar 'müdahaleler yetersiz' demişti! Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Yangınları göçmenler çıkardı

Yunanistan'da 2 haftadır söndürülemeyen orman yangınları nedeniyle hükümete tepkiler başladı. Başbakan Miçotakis ise yangınların 'düzensiz göçmenlerin geçiş güzergahında' çıktığını söyleyerek göçmenleri suçladı.

Yunanistan'da orman yangınları 2 haftadır söndürülemiyor. Başbakan Miçotakis ve hükümete tepkiler çığ gibi büyümeye başladı.

Uzmanlar, bölgedeki orman yangınlarının geçen yıllardakinden farklı olmadığını fakat bu yıl söndürme çalışmalarında yetersizlik yaşandığını ve hatalar yapıldığını vurguluyor.

MİÇOTAKİS ORMAN YANGINLARININ SEBEBİ OLARAK GÖÇMENLERİ GÖSTERDİ

Başbakan Kiryakos Miçotakis, orman yangınlarının sebebi olarak göçmenleri gösterdi ve "Sebeplerin insan yapımı olduğu neredeyse kesin. Ayrıca bu yangının ülkemize giriş yapan yasadışı göçmenler tarafından sıklıkla kullanılan güzergahlarda başladığı da neredeyse kesin. İhmal mi yoksa kasıt mı olduğunu bilmiyoruz." dedi.

Miçotakis bu sözlerini destekleyecek herhangi bir delil sunmadı.

Avrupa Birliği ülkelerin de desteğine rağmen söndürülemeyen yangınlar sebebiyle ise bugüne kadar 18'i göçmen olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti.

Tel Aviv’de Gazze’deki esirlerin aileleri ve destekçileri sokağa indi Görenler tekne sanıyor ne olduğunu duyan şaşırıyor! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü
Sonraki Haber