Uzmanlar hatırlattı! Deprem çantasına koyacağınız yiyeceklere dikkat edin

Deprem çantasının her zaman bir ihtiyaç olduğu gerçeği, kendisini acı bir şekilde bir kez daha hatırlattı. Deprem çantasına koyulacak olan yiyeceklerin nasıl seçilmesi gerektiğine ilişkin bilgi ise uzmanlardan geldi.

Dün gerçekleşen depremin ardından sıklıkla uzmanların önerdiği deprem çantasının ne denli önemli olduğu gerçeği bir kez daha gündeme geldi. Depremin yaratacağı yıkım ve sonrasında ortaya çıkaracağı zorlukları bir kez daha acı bir şekilde tecrübe etmek zorunda kalan Türkiye’deki vatandaşlar için uzmanlardan yine deprem çantasının hazırlanmasına ilişkin uyarılar gelmeye başladı. Peki, deprem çantasına ne konur? İşte detaylar…

Deprem çantasının hayati bir önem taşıdığı tartışılmaz gerçek. Özellikle hayatta kalma şansının çok yüksek olduğu deprem sonrası ilk 72 saatlik süreçte yardımın bölgeye ulaşana dek tüm ihtiyaçları karşılama mantığına dayanan deprem çantasında elzem olarak bulunması gereken battaniye, mevsimlik giysi, el feneri, düdük gibi çok sayıda malzeme var. Ancak, önemsemeniz gereken malzemeler bunlar ile sınırlı değil. Aynı zamanda deprem çantasına sizi ve sevdiklerinizi hayatta tutacak gıdalar ile suyu eklemenizde son derece önemli.

DEPREM ÇANTASINA KOYULACAK GIDALARA DİKKAT EDİN

Gıda ve su hayatın temel ihtiyacı olduğu gibi deprem gibi doğal felaketler sonrasında da temel ihtiyaç. Ancak deprem sonrasında binada mahsur kalma ihtimalini de göz önüne alarak, çantaya konulan gıda ürünlerine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanların önerdiği üzere, özellikle uzun süre bayatlamayacak ya da enerji vericiliği yüksek olacak gıdaları seçmek oldukça hayati.

Bu noktada kuruyemişler hem enerji vermesi, hem açlık hissini bastırması hem de fazla yer kaplamaması nedeniyle deprem çantanızda mutlaka olmalı. Aynı şekilde kuru meyveler de enerji vericiliği yüksek olan seçenekler ve elbette bu meyvelerin çürüme olasılığı da yaş meyveler düşünüldüğünde çok da düşük.

DEPREM ÇANTASINDA ÖNCELİĞİNİZ ENERJİ VE LİF OLSUN

Uzun süre dayandıkları için çantanın içerisine konserve yiyecekler eklemek de oldukça mantılı. Bu noktada gıda seçiminde önceliğinizin yüksek enerji veren ve bol lif içeren gıdalar olması önemli. Zira lif tok tutuculuğu artıracaktır. Aynı şekilde tok tutma oranları yüksek olan ve bozulmaları çok zor olan bisküvi ve krakerler de deprem çantanızda yer alabilir.

Lif, omega yağ asitleri, kalsiyum ve protein açısından zengin olan protein barlar, deprem çantası için son derece iyi bir seçenekken; su ve meyve sularını da çantanızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Unutmayın, ara ara çantanızı yenileyip tarihi geçen ürünleri yenileriyle değiştirmeniz de son derece hayati bir konu.

'Filistin'de saat başı ortalama iki anne ve dört çocuk öldürülüyor' Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... 'Kripto yasası' TBMM'de! İşte detaylar...
Sonraki Haber