Uyarılar dikkate alınmadı facia göz göre göre geldi!

Erzincan’da meydana gelen facia ve 9 işçinin tonlarca kaya ve toprağın altında kaldığı facianın göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Liç Dağı’nın adeta aşağı indiği faciada, madendeki kapasitesiyenin sürekli artırıldığı ve tüm uyarılara rağmen şirketin gerekli tedbirleri almadığı iddia ediliyor. Toprak altında kalan işçiler için 400 kişilik arama kurtarma ekibinin alanı taramaya başladığı belirtiliyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen liç yığını çökmesi büyük üzüntü yarattı.


100 DÖNÜM BÜYÜKLÜĞÜNDE LİÇ DAĞI TAMAMEN ÇÖKTÜ


Erzincan'ın İliç İlçesi’nde meydana gelen ve 9 işçinin altında kaldığı tonlarca ağırlıktaki liç dağının çöktüğü alanın 100 dönümlük araziye büyüklüğünde olduğu ifade ediliyor. SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre çöken bölge altının ayrıştırılması için kayaların 6-12 milimetre çaplarında parçalanıp taşındığı ve sonra siyanürlü suyla yıkanıp cevherin ayrıştırıldığı liç adı verilen alanlar olduğu belirtiliyor. Yine çöken alanın 250 metre genişlikte  500 metre derinlikte ve yüzeyden 60 metre yükseklikte olduğu ifade ediliyor.

FACİA ADETA GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Öte yandan korkunç facianın göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Liç Dağı’nın adeta aşağı indiği faciada madendeki kapasitesitenin sürekli artırıldığı ve tüm uyarılara rağmen şirketin gerekli tedbirleri almadığı iddia ediliyor. Yine aynı iddialara göre sürekli kapasitesi artırılan altın madeninin yıllardan beri yol açtığı yıkıma karşı mücadele veren Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük’ün burasının göçeceği konusunda sürekli uyarı yaptığı anlaşıldı. Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için 400 kişilik arama kurtarma ekibi alanı taramaya başladığı belirtiliyor.

Prof. Dr. Naci Görür "endişe ediyorum" diyerek uyardı! Ordu arama kurtarma çalışmalarına katılacak! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheli tutuklandı
Sonraki Haber