Ürünlerinde at eti çıktı! Hala satışa devam ediyorlar...

Bakanlığın yayımladığı tağşiş ve taklit listesinde kıyma ürünlerinde at eti tespit edilen iki işletme, hiçbir şey olmamış gibi satışına devam ediyor. Börek salonunun işletmecisi, “Kasapla davalık oldum” diye kendisini savunurken, diğer işletme ise eski sahibini arıyor... TOBB ise 81 ilde faaliyet gösteren 365 oda ve borsa yönetimine, gıdada taklit ve tağşiş yapan üye firmaların bu faaliyetlerinin disiplin kurullarında ele alınmasına yönelik talimat gönderdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla yapılan denetimler kapsamında 2020 yılının ilk tağşiş ve taklit listesini geçtiğimiz günlerde yayımladı. Listede halk sağlığını tehlikeye atan 229 firmaya ait 386 parti ürün ile markalar bulunuyordu. Listede gıda ürünlerinde ölüme sebebiyet veren cinsel gücü artırıcı ‘sildenafil ve sibutramin’ maddelerine bile rastlandı. Ayrıca et ürünlerine kanatlı, tek tırnaklı, domuz ve at etine kadar karışımlar katıldığı belirlendi. O listede etlerinde at eti çıkan İstanbul’daki 2 işletme de bulunuyordu. Teşhirin ardından Tuzla ve Esenler’deki bu iki işletmeye gidildiğinde ara vermeden çalıştıkları görüldü. 

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı! CarrefourSA'dan yağ ve gıda ürünlerinde ucuzlatan indirim fırsatları!