Ünlü doktor Canan Karatay “Doğal olanı kurtlu olanı dedi!” Yine ezberleri bozdu!

Sağlıklı yaşam üzerine sırları hastalarıyla paylaşan Canan Karatay gündeme damga vuracak yeni bir açıklamada daha bulundu. Vücut için fayda sağlayacak doğal besinlerde özel olarak dikkat edilmesi gerekenleri yer verdiği konuşmasında yine ezberleri bozdu.

Canan Karatay meyve tüketmek isteyen fakat doğalını bulamayan kişilere tavsiyeler verirken özellikle bu süreçte unutkanlık rahatsızlığı yaşayanlar ve Parkinson gibi ileri derece yaşlılıkta ortaya çıkan hastalıklara çözüm olacak paylaşımlarda da bulundu.

Ünlü doktor katıldığı programlarda ya da kendi YouTube kanalı üzerinden paylaşımlarda bulunarak mutfakta asla bulunmaması gereken besinleri tek tek açıklıyor.

“PAKETLİ GIDALARDAN UZAK DURUN!”

Canan Karatay “Paketli gıdalardan uzak durun!” diyerek:

“Her seferinde köy tereyağını öneriyorum. Peynir tam yağlı olacak. Kendiniz evde yoğurt yapmaya özen gösterin” diyerek sağlıklı yaşamın sırrına dair tavsiyelerde verdi.

“Pakete girmiş her peynir süt tozundan yapılıyor” dikkat diyerek ilgi çekici bir paylaşımda da bulundu.

“BİR TATLI KAŞIĞI YETECEK!”

Hücrelerinin yenilenmesini isteyenler “Muhakkak ki bir tatlı kaşığı tuz tüketmelidir” diyen Karatay sözlerinin devamına kritik detayı da ekledi:

“Tuz dendiğinde akla kaya tuzu gelmelidir. Endüstriyel tuz tehlike barındırır. Kristal kaya tuzu içerisinde 84'ü aşkın doğal mineral bulunur. Buna insan vücudunun ihtiyacı var. Her gün bir tatlı kaşığı tüketmek yetecek. Bu sayede Alzheimer ve Parkinson riski önlenecektir” dedi.

“KURTLU ELMA İLAÇSIZDIR!”

Meyve tüketimine yönelik önemli detaylara değinen Karatay “kurtlu elma tüketin” dedi.

“laçsızdır. İlaçlı olanların üzerine gelmezler yine de dikkat ederek yiyin.”

“VÜCUDUN ŞEKERE İHTİYACI YOK!”

Tatlı içecekler gündemindeydi. “Vücudun şekere ihtiyacı yok” diyerek keskin bir tanımlamada bulunan Karatay:

“Kırmızı kan hücrelerinin sadece şekere ihtiyacı vardır. Onun da 24 saatlik şeker ihtiyacını sadece bir kesme şeker karşılar. Gazlı içecek asla tüketmeyin. Bir kutusunda 22 adet kesme şekeri var. Hastalıklara sebep aranıyorsa işte budur” dedi

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber