Ülker'e FETÖ üzerinden ateş açtılar, Murat Ülker 'Alnımız ak' dedi

Sabah Gazetesi'nde bugün yer alan bir kulis bilgisi iş dünyasında deprem etkisi yarattı.

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, isim vermeden, TMSF'ye devredilen FETÖ'cü Kaynak Holding ile dev bir grubun bağlantısı olduğunu iddia ederek, incelemelerin sürdüğünü dile getirdi.

Dilek Güngör, “Gizli ‘Kaynak’ kim?” başlıklı yazısında, Kaynak Holding'e yönelik operasyonla ilgili, “Peki hâlâ açıklanmayan 'şoke edici' belgeler var mı? Duyduğum kadarıyla var. Hem de açıklandığında Türkiye'yi sarsacak cinsten...” ifadelerini kullandı.

BAZI İNTERNET SİTELERİNDE ÜLKER GRUBU HEDEF GÖSTERİLDİ

Bu yazı üzerine, bazı haber siteleri, FETÖ'cü Kaynak Holding ile "ilişkisi tespit edilen" söz konusu dev şirketin Ülker Grubu olduğunu öne sürdü.

Oda TV ve Duvardibi gibi internet siteleri, Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör'ün yazısında Ülker Grubu'nu işaret ettiğine dair haberler yaptı.

Haberi, Duvardibi, "Ülkere FETÖ operasyonu mu?", Oda TV ise "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" şeklinde verdi.

FETÖ'NÜN GAZETESİ İLE PİŞTİ OLDULAR

Benzer bir habere, yurt dışında yayın yapan FETÖ'cü Zaman gazetesinin Avustralya servisinin de yer vermesi dikkat çekti.

Zaman'ın haberinde ise, "Havuz medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" ifadeleri kullanıldı.

İDDİA ÜZERİNE ÜLKER HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI

Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisselerinde sert düşüşler yaşandı.

TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi.

MURAT ÜLKER: ALNIMIZ AK

Tüm bu gelişmeler üzerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı.

İddiaları bizzat Twitter hesabından yalanlayan Murat Ülker, "Kıymetli yatırımcılarımız dikkat, ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var, alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam diyoruz." şeklinde bir mesaj paylaştı.

Kıymetli yatırımcılarımız dikkat,
Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var,
Alnımız ak,
İşlerimiz temiz,
Çalışmaya devam
diyoruz.

— Murat Ülker (@MU_ULKER) 14 Kasım 2016

Kısa süre sonra Yıldız Holding'den de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, yasal haklarının saklı tutulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen, Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi. / SuperHaber

Vize ücretlerinde aslan payı artık devletin olacak Cinsel hayat itirafı gündem olmuştu! Gökhan Özen'den açıklama geldi FIFA İsrail'in men edilmesi kararını görüşmek için toplanacak
Sonraki Haber