Ülker ilk çeyrekte rekor kar yazdı

Ülker Bisküvi, 2023 yılının ilk çeyreğinde cirosunu 10,1 milyar TL’ye ulaştırdı. İşte detaylar...

Bu yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaşan Ülker Bisküvi, cirosunu Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı.

Bu yılın ilk çeyreğinde cirosunu 10,1 milyar TL’ye ulaştıran Ülker, Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 66, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 34 olarak gerçekleşti.

Ülker Bisküvi’nin tüm faaliyetleriyle Türkiye’ye katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Ülker CEO’su Mete Buyurgan, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye hızla ürünleri yetiştirdiklerini ve kısa sürede geliştirdikleri Besleyici Bisküvi’yi de afet bölgesine ulaştırdıklarını vurguladı.

248 milyon dolarlık kredi aldı

Zorlu geçen 2023 yılının ilk çeyreğini başarıyla tamamladıklarını aktaran Buyurgan, önemli sendikasyon kredi anlaşmaları imzaladıklarını belirterek, Bank of America, Coöperatieve Rabo Bank U.A. ve Emirates NBD Bank Capital Limited’in liderliğinde; JP Morgan Chase Bank, N.A, Sharjah Islamic Bank PJSC’nin ve Gulf Bank’ın da katılımıyla toplamda 248 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) 75 milyon euro tutarındaki kredi anlaşmasını gerçekleştirdiklerini belirten Buyurgan, “Bu anlaşmalar, uluslararası bankaların şirketimize ve ülkemize olan güvenin bir göstergesi olurken, Ülker’in sürdürülebilirlikle bağlantılı ilk anlaşmaları olarak ön plana çıktı. İş yapış şeklimizin merkezinde olan sürdürebilirlik anlayışımızı finansman alanında da devam ettirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber