Ukrayna'ya savaş açan Rusya'da konser veren Grup Yorum'dan skandal Donbas açıklaması

Grup Yorum, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'nın Moskova şehrinde konser verdi. Çok sayıda kayıp veren ve yüzlerce kişinin yaralandığı Ukrayna'da halk sığınaklarda saklanırken, Grup Yorum'un, "Donbas halkının faşist Ukrayna hükümetine karşı mücadelesini destekliyoruz" açıklaması yapması sosyal medyada büyük tepki çekti.

This browser does not support the video element.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının 2. günü geride kalırken, Ukrayna halkı sığınaklarda hayatta kalmaya çalışıyor. Tüm dünyanın tepki gösterdiği Rusya'ya uluslararası yaptırımlar art arda açıklandığı sırada, DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen Grup Yorum, Moskova'da konser verdi.

Twitter'dan konserin fotoğraf ve videolarını paylaşan Grup Yorum bir de skandal açıklama yaptı. "Grup Yorum olarak sosyalizmin anavatanında, Moskova'da konserimizi gerçekleştirdik!" denilen açıklamada, "Donbas halkının ABD emperyalizmine, NATO'ya ve faşist Ukrayna hükümetine karşı mücadelesini destekliyoruz" denildi.

Ukrayna'da sivillerin de aralarında bulunduğu çok sayıda insanın hayatını kaybettiği saldırılar sürerken Grup Yorum'un yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük tepki gördü.

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!