Ukrayna'da baraj patlatıldı! Taraflar birbirini suçluyor! İşte ilk görüntüler...

Ukrayna'nın güneyindeki Herson'da, Rusya'nın işgali altındaki Nova Kakhovka Barajı havaya uçuruldu. Dinyeper Nehri üzerindeki baraj, bölgede büyük su baskınlarına yol açıyor. Suyun 5 saat sonra kritik seviyeye geleceği belirtiliyor. Taraflar ise birbirini suçluyor.

Ukrayna'daki Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Nova Kakhovka Barajı vuruldu.

Rusya'nın işgal altında tuttuğu bölgede büyük su baskınları yaşanırken, bölgedeki 80'den fazla yerleşim yerinin risk altında olduğu kaydedildi. Taraflar ise, olaydan birbirini suçluyor.

RUS YETKİLİ: BU BİR TERÖR SALDIRISI

Ukrayna ordusu, Rus kuvvetlerinin barajı havaya uçurduğunu söyledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Komutanlığı, "Kakhovka Barajı, Rus işgal güçleri tarafından havaya uçuruldu" dedi.

Rus haber ajansları ise, Rus güçleri tarafından kontrol edilen barajın bombardımanda yıkıldığını söylerken, bir Rus yetkili "bunun bir terör saldırısı olduğu"nu kaydetti.

"SU 5 SAAT SONRA KRİTİK SEVİYEYE GELECEK"

Rusya yanlısı Nova Kakhovka Belediye Başkanı da Ukrayna güçlerini Herson'daki bu barajı bombalamakla suçladı.

Ukrayna'nın Herson bölgesindeki askeri idarenin başına atadığı Oleksandr Prokudin ise, "Rus ordusu bir terör eylemi daha gerçekleştirdi. Kakhovka Barajı'nı havaya uçurdu. Su 5 saat içinde kritik seviyeye ulaşacak. Tehlikeli bölgede tahliyeler başladı" dedi.

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber