Ücretsiz maske kaç günde gelir? PTT ücretsiz maske ne zaman gelir 2020?

Ücretsiz maske kaç günde gelir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını çoğu kişinin ölümüne sebep oldu. COVID-19 salgını için dünya çapında önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye'de ücretsiz maske dağıtımının başlaması ile vatandaşlar maskelerin ne zaman geleceğini merakla araştırmaya başladı. Peki, Ücretsiz maske kaç günde gelir? PTT ücretsiz maske ne zaman gelir 2020? Detaylar haberimizde...

Ücretsiz maske kaç günde gelir? COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına alarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Virüsün Türkiye'de görülmesi ile 908 kişi hayatını kaybetti. Devlet sağlık açısından tedbirler almaya devam ediyor. Virüs salgınının önlenmesi adına ücretsiz maske dağıtımı başladı. Ücretsiz maskelerin kaç günde teslim edileceği merakla arama motorlarından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ücretsiz maske kaç günde gelir? PTT ücretsiz maske ne zaman gelir 2020? Detaylar haberimizde...

ÜCRETSİZ MASKE KAÇ GÜNDE GELİR?

Her hafta bir paket, yani 5 adet maske siparişi verebilecek olan vatandaşlar, bu siparişleri esnasında aile bireylerinin kimlik numaralarını girerek onlar için de 5’er adet maske temin edebilecek. E devlet üzerinden gerçekleşen ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı takdirde sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin edilmektedir.

E DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. Vatandaşlar bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleri için ücretsiz maske talebinde bulunabilir.

Online başvuru sayfasında vatandaşları "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları karşılayacak. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekiyor.

MASKE SATIŞI YASAKLANDI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, maskelerin satışının yasak olduğunu söyledi.

ATATÜRK HAVALİMANI VE SANCAKTEPE'YE HASTANE YAPILACAK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız" dedi.

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024! Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir!
Sonraki Haber