Üç gündür devam eden fırtına balık fiyatlarını körükledi

Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi'nde üç gün boyunca etkili olmayı sürdüren fırtınalar, tezgahlarda balık fiyatlarını yükseltti.

Balık fiyatları, denizlere fırtınalı havanın hakim olması sonucu yükseldi. Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi üzerinde üç gündür devam eden fırtınalı hava sonucu pazarlarda balık azalması fiyatlara yansıdı.

Üç gündür etkili olan kötü hava koşulları deniz yolu ulaşımını da etkilerken, bu durumdan Bandırma balık hali de olumsuz etkilendi. Balık miktarının az olması fiyatları yükseltirken hamsinin kilosunun 60 liraya ılaştığını aktaran balıkçı Barış Yıldız, "Havalar estiğinden dolayı balık fiyatları biraz yüksek. Üç gündür fırtına sebebiyle kayıkla denize açılamıyor. Yerli Marmara hamsisi kilosu 60 lira. Karadeniz hamsisi var, onun da kilosu 35 ile 40 lira. Balıkhanemize istavrit ve kolyoz bolluğu var, onların fiyatları biraz uygun. İstavritin kilosu 25 lira. Fırtınanın dinmesi durumunda balık fiyatlarının biraz aşağı düşmesini bekliyoruz. Havalar estiği için balık fiyatları maalesef biraz yüksek." ifadelerini kullandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bandırma - Yenikapı arası düzenlenen feribot seferleri iptal edilirken, Meteoroloji tarafından fırtınanın bir veya iki gün daha etkili olması bekleniyor.

Yeşilçam'ın ünlü ismi Ahu Tuğba'dan haber var! Buse Aydın kendini cinsel terapist olarak tanıttı! 500 bin ceza yedi Acun Ilıcalı iddiası: 'Ali Koç'un teklifini kabul etti'
Sonraki Haber