Twitter rakibi Threads'in gazı çabuk söndü: Kullanıcılar bırakıyor

Meta'nın Twitter rakibi yeni sosyal medya uygulaması Threads, çıktığı ilk günlerde büyük bir kullanıcı akınına uğramıştı. Fakat Threads son 6 günde büyük bir gerileme içerisinde.

Mark Zuckerberg ile Elon Musk arasında kafes dövüşü yapılacak seviyede bir tartışmaya sebep olan Meta'nın yeni Twitter rakibi platformu Threads, büyük bir çıkış yapmıştı. 5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaşarak rekor kıran uygulama adeta kullanıcı akınına uğradı.

KULLANICI KAYBETMEYE BAŞLADI

Threads'in yakaladığı hızlı çıkış uzun süremdi ve data.ai tarafından paylaşılan veriler, platformun hızlı bir şekilde kullanıcı kaybetmeye başladığını gösteriyor. Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısında büyük gerileme yaşanmış durumda.

Threads, çıkışının başlarında Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısının beşte birine ev sahipliği yapıyordu. Fakat son verilere göre geçtiğimiz salı ve çarşamba günlerinden bu yana bu oranda %20'lik bir düşüş yaşandı.

Sadece aktif kullanıcı sayısı değil, platformda geçirilen zamanda da büyük düşüş vardı. Bu süre ortalama 20 dakika olan süre, 10 dakikaya geriledi.

THREADS'İ EN ÇOK İNDİREN ÜLKELER

Yine data.ai verilerine göre Threads'i en çok indiren ülkeler belli oldu. 12 Temmuz’a kadar olan iOS ve Google Play Store indirmelerini kapsayan verilere göre uygulama, en çok Hindistan’da indirildi.

İndirme sayısında %33'lük orana sahip olan Hindistan'ı %22 ile Brezilya ve %16 ile ABD takip etti. Dördüncü ve beşinci sıralardaysa %8 ile Meksika ve %5 ile Japonya yer aldı.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber