TURKOVAC karalama kampanyası: TTB eleştirdi, Yunan tebrik etti!

SuperHaber, Türk Tabipler Birliği ile terör örgütü PKK arasındaki bağı ortaya çıkarmıştı. TURKOVAC aşısına şüpheli bir yaklaşım sergileyenen TTB'ye Yunanlardan destek geldi.

SuperHaber yazarı Ceyhun BozkurtTürk Tabipleri Birliği - PKK ilişkisi ile HDP'li Semra Güzel ve Behçet Yıldırım'ın TTB'de oluşturdukları doktor ağı üzerinden terör kamplarına nasıl sağlık hizmeti verdiğini ortaya çıkarmıştı. 

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk hekimlerince büyük bir başarıyla geliştirilen TURKOVC için şüpheli bir yaklaşım sergiliyor.

"TURKOVAC, AŞI OLARAK NİTELENDİRİLEMEZ"

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, yerli üretim Turkovac aleyhinde açıklamalarda bulunarak, "Turkovac, kusurlu araştırma ve şeffaflık eksikliği nedeniyle aşı olarak nitelendirilemez." iddiasını ortaya atmıştı.

YUNAN BASINI: KORONAYA KARŞI ETKİLİ AŞI OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ

Yunan basınından Greek City Times, Bulut'un ifadelerini "Türk Tabipler Birliği, yerli üretim Turkovac aşısını reddediyor" başlığıyla haber haline getirdi.

"Aşıyla ilgili yeterli araştırma yapılmadığı ve bu nedenle koronaviüse karşı etkili aşı olarak değerlendirilemeyeceği" öne sürüldü.

Haberde, TTB Genel Sekreteri'nin, "Turkovac ile ilgili yapılan araştırmaların bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ve uzman kuruluşların bu çalışmaları gözden geçirip onaylaması için Sağlık Bakanlığı şeffaf olmalı." şeklindeki açıklamasına yer verildi.


"TURKOVAC HENÜZ BİR AŞI DEĞİL, KİMYASAL SOLÜSYON"

"Capital" adlı haberi portalı da TTB'den yapılan açıklamaları sayfasına taşıdı.

Genel Sekreter Bulut'un "Turkovac henüz bir aşı değil, kimyasal bir solüsyon" şeklindeki ifadesi aktarıldı.

Bulut, "Aşının yan etkileri konusunda çok endişeliyiz. Koruyuculuğuna dair elimizde veri yok." diye konuştu.

Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! "Sen kime parmak sallıyorsun..." Demet Akalın, bir deri bir kemik kaldı! İşte ünlü şarkıcının son hali
Sonraki Haber