Türkmen ve Araplar nöbette! Kerkük’ün yolu Peşmerge’ye kapalı!

Kerkük’ten 2017’de çekilen Peşmerge güçlerinin geri dönme kararı bekleyişi sürüyor. Şehirde stratejik askeri noktalara Peşmergeler'in yerleştirileceği iddiası infial yaratmıştı. ”Ortak Operasyonlar Karargahı”nın bulunduğu Kerkük-Erbil yolu halen trafiğe kapalı tutuluyor. Türkmen ve Arap protestocular, Bağdat'tan resmi bir karar gelmediği sürece kapatılan yoldan ayrılmayacaklarını açıkladılar.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Mesut Barzani’nin lideri olduğu IKBY, 2017 yılında, sözde "bağımsızlık referandumu" düzenlemiş ve Kerkük'ü ilhak girişimininde bulunmuştu. Bu girişime hemen merkezi hükümete bağlı güçler müdahale etmiş ve Kerkük’ün kontrolünü ele geçirdi. 

DEAŞ BAHANESİ İLE PEŞMERGE GERİ DÖNÜYOR!

Bu müdahale sonrası Kerkük’de Türkmenler ve Araplar ile diğer etnik halk, herhangi bir olay olmadan beraber yaşamaya devam ediyorlardı. Ancak geçtiğimiz günlerde Kerkük'ten çekilen Peşmerge’nin geri dönecekleri kararı alındığı anlaşılmıştı. Peşmerge’nin DEAŞ saldırıları bahanesi ile Kerkük’e geri döneceği ve stratejik 33 bölgeyi kontrol edeceği iddia edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Peşmerge'nin kente geri dönmesini isterken, Kerkük'teki Arap ve Türkmenler ise kentin merkezi yönetimin kontrolünde kalmasını destekliyor.

KERKÜK YOLU PEŞMERGE’YE KAPALI

Öte yandan, Kerkük’ten ekilen Peşmerge güçlerinin geri dönme kararı bekleyişi sürüyor. ”Kerkük halkının, Barzani peşmergelerinin Kerkük'e dönmesini engelleme protestolarında üçüncü güne girildi. ”Ortak Operasyonlar Karargahı”nın bulunduğu Kerkük-Erbil yolu halen trafiğe kapalı halen barikatlarla tutuluyor.Türkmen ve Arap protestocular, Bağdat'tan resmi bir karar gelmediği sürece kapatılan yoldan ayrılmayacaklarını açıkladılar.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber