Türklere saldırı çok sert karşılık buldu

Belçika'nın Genk şehrine yakın 12 bin Türk'ün yaşadığı Heusden'de Nevruz bahanesiyle PKK provokasyonu yaşandı. PKK sempatizanları Türklerin yaşadıkları bölgede terör örgütü lideri Öcalan ve PKK’nın paçavraları ile dolaşarak Türklere saldırdı. İki Türk gencinin darp edilmesinden sonra Belçika'daki Türk vatandaşlar terör sempatizanlarının eylem yaptığı alanı basarak çok sert şekilde karşılık verdi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Belçika’da her fırsatta Türklerin olduğu mahallelere saldıran bölücü terör örgütü PKK sempatizanları bir kez daha saldırdı ancak sert karşılık buldu.


NEVRUZ KUTLAMALARI BAHANESİ İLE TÜRKLERE SALDIRDILAR


SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Belçika’nın başta Genk şehri olmak üzere çeşitli şehirlerine sıçrayan olaylar akşam saatlerinde başladı. Nevruz bahanesiyle 33 bin nüfuslu şehirde 12 bin Türk'ün yaşadığı Heusden'a gelen PKK sempatizanları provokasyonu yaşandı. PKK sempatizanları Türklerin yaşadıkları bölgede terör örgütü elebaşı Öcalan ve PKK’nın paçavraları ile dolaşarak yalnız gördükleri Türklere saldırdı. Yolda yürüyen iki Türk genci sopa ve yumruklarla darp eden PKK’lılar tekrar gösteri yaptıkları alana gitti.

TÜRKLER PKK’LILARA BU KEZ ÇOK SERT KARŞILIK VERDİ

İki Türk gencinin darp edilmesinden sonra Genk Şehri ve olayın olduğu Heusden'da toplanan diğer Türk vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdi. Polisin yeterli önlemleri almadığını söyleyen Türkler terör sempatizanlarının eylem yaptığı alanı basarak yakaladıkları PKK’lı sempatizanlara çok sert şekilde karşılık verdi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT ŞEHİR DIŞINDAN OTOBÜSLERLE SEMPATİZAN GETİRDİ

Türklere saldıran PKK’lı sempatizanların olayları daha da büyüterek diğer şehirlere yaymak istediği anlaşıldı. Bunun için şehir dışından otobüslerle sempatizan getiren PKK terör örgütünün yöneticilerinin üyelerini Türk protestoculara saldırmaya teşvik ettikleri görüldü. Aynı örgüt yöneticilerinin bir eve saklanan bir PKK sempatizanının bulunduğu evin ateşe verileceği yalanını ortaya attıkları belirtildi. Belçika polisi çatışmaları büyütecek bu tür yanlış bilgilendirmelere karşı vatandaşları uyardı ve halkın huzurunu bozacak provokasyonlardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Ardından olayların yaşandığı bölgelere çok sayıda Belçika polisi sevk edildi.


BELÇİKA POLİSİ PKK DESTEKÇİLERİNE MÜDAHALE EDİYOR

Öte yandan Belçika’da her sene yaşanan PKK saldırılarına karşılık bu sene Türklerden çok sert karşılık bulmaları örgütte şok etkisi yarattığı öğrenildi. Belçika’da her yerde sokağa çıkan Türklerin protesto gösterileri düzenlemelerine karşılık PKK destekçilerinin de polise rağmen organize saldırı içerisinde oldukları bildirildi. Belçika güvenlik güçleri, meydana gelebilecek büyük bir çatışmaya karşılık tüm uyarılara rağmen dağılmayan PKK sempatizanlarına müdahale ettiği ifade edildi.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber