Türkiye'ye gönderilen postadan 76 adet tarantula çıktı

Polonya'dan Marmaris'e posta ile gönderilen bir kargo paketinde 76 adet yavru tarantula ele geçirildi. Ekipler konuyla ilgili detaylı inceleme başlattı.

This browser does not support the video element.

Ticaret Bakanlığına bağlı ekiplerin yurt dışı gönderilerin kontrol ve denetimi esnasında Polonya’dan Marmaris’teki bir alıcıya gönderildiği tespit edilen posta kargosu takibe aldı.

Belgelerinde “akvaryum bitkisi” şeklinde beyan edildiği görülen kargo şüpheli bulunarak fiziki kontrole tabi tutuldu.

Yapılan aramada gazete kağıdına sarılı strafor köpüklerin içerisinde küçük cam tüplerde 76 adet örümcek ele geçirildi.

Yavru örümceklerin hangi türe ait olduğu, Kırıkkale Üniversitesi’nde konu üzerine çalışan uzmanlarca yapılan analiz neticesinde ortaya çıkarıldı.

Böceklerin 8 farklı türdeki yavru tarantula oldukları tespit edildi. Söz konusu örümceklerin halk sağlığını tehdit eden bir durum oluşturmadığı öğrenilirken, yapılan işlemlerin ardından yavru tarantulalar Sıtkı Koçman Üniversitesi Biyoloji Bölümüne teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Polis ehliyet alkollü sürücü ayakkabı istedi! Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü sosyal medya yıkıldı İskenderun'da şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı! Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç arabanın üzerine devrildi! 79 yıl sonra bir ilk! Menzil şeyhinin oğlu Avrupa'da milyonluk araba ve korumalarla gezdi...