Türkiye'nin sahil şeridi konutları Rus ve Ukraynalıların gözdesi oldu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'de konut satışları artış gösterdi. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kendine güvenli liman arayan Rusya ve Ukrayna vatandaşları, Türkiye'nin sahil şeridine ilgi gösterdi. Rus ve Ukrayna vatandaşlarına her sene yapılan konut satışı 2 bin iken bu sene bu sayı 50 bine çıktı.

Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye’deki yazlık konut talebi artmaya başladı. Emlak pazarında yerli, yabancı yatırımcıların yazlık konutlara olan talep artışının sebepleri arasında Türkiye’nin dünya üzerinde hem turizm hem ticaret merkezi olma yolunda ilerlemesi olduğunu belirten Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, “Yabancılar Türkiye’nin sahil kesimlerini keşfetti. 1 milyon 750 bin liradan 30 milyon liraya kadar yazlık evler var ve bunlar her bütçeye göre her ülkeden talep görüyor. Şu an inşaat ve emlak sektörü yazlık satışları doping etkisi ile destekliyor. Özellikle Antalya, İzmir ve Ayvalık sahil şeridinde yabancıların gayrimenkule olan ilgisi her geçen gün artıyor” dedi.   

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı