Türkiye'den sınır kapısı Gürcistan'a iPhone izdihamı!

Ucuz fiyata iPhone almak için Türkler, Gürcistan'a akın etti. Oluşan kalabalık nedeniyle Gürcistan'da izdiham yaşandı.

This browser does not support the video element.

Türkiye'de telefonlar üzerine yapılan kur ve vergilerden dolayı vatandaşlar almak istedikleri model için başka yollar arıyor. Bunun bir örneği Gürcistan'da yaşanan izdiham. Ülkemizde vatandaşlar Apple'ın son modeli olan iPhone 14'ü oldukça yüksek bir fiyatta olduğu için almak istemiyorlar. Bunun için vatandaşlar farklı yollara başvuruyor.

iPhone 14 serisi Türkiye fiyatının neredeyse yarı fiyatına satışa sunulduğu Gürcistan'a akın eden Türkler tarafından izdiham yaşandı.

Türkiye'nin sınır komşusu olan Gürcistan'da iPhone, vergilerden kaynaklı 15 bin TL daha ucuza mal edilebiliyor.

Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gereken vatandaşlar 2023 yılında daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödememek için sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturuyor.

Daha önce de yaşanan görüntüler bugün de Sarp sınır kapısında kaydedildi. Telefonlarını kaydetmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Yüzlerce insan içinden bayılanlar oldu.  

IMEI kayıt harcı 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarıldı.

2023 yılında ise IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 TL olması bekleniyor.

Hareketli ve sabit deniz hedefi atışları tam isabet "Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI! Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!"