Türkiye'den Finlandiya ve İsveç'e 10 maddelik NATO manifestosu: İşte şartlar...

İsveç ve Finlandiya yetkililerinin NATO üyeliği için Türkiye'ye ziyaret edeceklerini duyurmasının ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Türkiye, teröre karşı "ama"sız "fakat"sız mücadele edilmesi ve terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin vurgularken bu iki ülke ile "müttefiklik" ilişkisi içinde bulunabilmesi için 10 maddelik manifesto sunmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularıyla ilgili "Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz" şeklindeki net ifadelerinden sonra gözler Ankara'ya çevrildi.

Türkiye, teröre karşı "ama"sız "fakat"sız mücadele edilmesi ve terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin vurguluyor.

15 il için sarı kod geldi! Rüzgar, sağanak, toz taşınımına dikkat! Türkiye bayrağını görmezden gelip Osmanlı bayrağını koydular! ŞOK'a 1.699 TL'lik Alcatel marka akıllı cep telefonu geliyor! Lorestan Bölgesi İstihbarat Başkanı suikast sonucu öldürüldü! 22 Mayıs 2024 All Star'da haftanın 2. dokunulmazlığı kimin? Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı!