‘Türkiye’deki gelişmeler başka ülkede kelle götürür’

ABD merkezli bir dergide yer alan analizde kullanılan ‘2023’ün en önemli seçimi Türkiye’ ifadesinin önemine vurgu yapan Mete Yarar, “ABD bu lafı boşu boşuna söylemedi. Türkiye’deki gelişimler ve yaşananlar dünyadaki başka bir ülkede kelle götürür, kelle aldırır.” dedi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, katıldığı CNN Türk yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"YAPMAYANA HESAP SORDUNUZ MU?"

Görevde olduğu dönemde yaşadığı bir durumdan utanç duyduğunu dile getiren Güvenlik Uzmanı Yarar, “Ben hayatımda şunları duymaktan bir asker olarak utanç duydum. Benim için hep utanç meselesiydi. Bana Almanya Güneydoğu’ya operasyon yapmaya gittiğimde ‘Kardeşim o silahları Güneydoğu’da kullanamazsın’ demesi benim için utançtı. NATO’nun ikinci büyük ordusu olacaksınız, operasyon için gittiğinizde ‘Libya’dan, İran’dan, Pakistan’dan malzeme geldi’ diyeceksiniz. Bugün Kıbrıs Harekatı’nın on kat büyüklüğündeki sahada tam 6 yıldan beri kesintisiz operasyon yapıyorsunuz. ‘Bize de başka ülkeden malzeme geldi’ hikayesi yok mu? İlla acınarak mı hikaye yazmak zorundayız. Başarı hikayeniz olamaz mı? ‘Biz 6 yıldan beri sizin söylediklerinizi yapıyoruz arkadaş’ demenin bir başarı hikayesi olamaz mı? Hikayenin bölümü şöyle mi olmak zorunda; Libya bize malzeme gönderdi. Sorunun asıl kısmı şu; sen NATO’nu ikinci büyük ordususun sana niye malzeme gönderiyorlar? Sana niye Pakistan malzeme gönderiyor? Sen bu arada ne yaptın? sorusu doğru soru değil mi? Ama şimdi yapana hesap soruyorsunuz. ‘Niye yaptın’ diye. Yapmayana hesap sordunuz mu? 91’deki üretilmeyenin sorusunu sordunuz mu?” dedi.

"BAŞKA ÜLKEDE KELLE GÖTÜRÜR"

Mete Yarar anlattığı anısının ardından Amerikan Politico dergisi tarafından yayımlanan analizde 2023 yılında dünyadaki en önemli seçimlerin Türkiye’de gerçekleşeceği değerlendirmesine dikkati çekti.

Yarar, Türkiye’deki savunma sanayiinde yaşanan devrimi ima ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ama kavga yeni başlıyor. ABD: ‘2023’ün dünyadaki en önemli seçimi Türkiye’ lafını boşu boşuna söylemedi. Türkiye’deki gelişimler ve yaşananlar dünyadaki başka bir ülkede kelle götürür, kelle aldırır.”

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber