Türkiye'nin yazlık konutlarına yabancılardan yoğun talep

Türkiye'ye yaz mevsimi gelmesiyle yabancıların tercih alanı olan sahil konutlarına ilgi arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Haziran ayında 150 bin 507 konut satıldı. Bu veriler ışığında yazlık konutlara talebin artarak devam edeceğini vurgulayan Öztürk "Türkiye dünya üzerinde hem turizm hem ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu yüzden ben bu talebin uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yazlık konutlara yoğun talep

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2022 Haziran ayı konut satışı verilerine göre sadece haziran ayında Türkiye genelinde 150 bin 509 konut satıldı. Bu veriler ışığında yazlık konutlara da talebin artarak devam edeceğini vurgulayan Öztürk, “Şu an yazlık konutlara aşırı talep bulunmakta. Ukrayna-Rusya savaşından sonra hem Ukrayna vatandaşları hem Rus vatandaşlar güvenilir liman olarak ülkemizi tercih ettiler. Biz savaş bitse dahi bu talebin süreceğini öngörerek şu an Amasra, Antalya, İzmir, Seferihisar, Alaçatı, Ayvalık, İstanbul ve Ankara gibi bölgelerimizde 5 bine yakın konut üretmekteyiz” ifadelerini kullandı.   

ŞOK'tan Anneler Günü'ne özel indirim fırsatları! Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! "Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" Tekin Kartal kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü? "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin"