Aşılamada yeni gelişme! Bakan Koca: Covid-19’a karşı güçleniyoruz

Türkiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında aşı seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki ikinci doz aşılamada mavi il sayısının 25'e ulaştığını duyurdu. Bakan Koca Covid-19’a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sırada olduğumuzu da belirtti.

This browser does not support the video element.

"Covid-19’a karşı güçleniyoruz. Mavi il sayımız 25’e ulaştı!" açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz Covid-19 aşılama oranının Ankara'da da yüzde 75'i geçtiğini söyledi. Koca, koronavirüs salgınına karşı toplum bağışıklığı için 81 ili ikinci doz aşı oranında yarışmaya davet etti.

Bakan Koca, Twitter'da, "Covid-19’a karşı güçleniyoruz. İkinci doz aşı oranı bugün ANKARA’DA da %75’i geçti. MAVİ il sayımız 25. Toplum bağışıklığı için, 81 il, ikinci doz aşı oranında yarışalım!" ifedelerini kullandı.

TÜRKİYE, AŞILAMADA DÜNYA YEDİNCİSİ

Bakan Koca yaptığı bir başka paylaşımda ise, Covid-19’a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sırada olduğuna dikkat çekerek, "Bu başarının çok sayıda nedeni var. Bunlardan biri, sağlık çalışanlarımızın içten ve eşsiz çabası. Videoyu izleyince bunu daha iyi anlayacaksınız." dedi.

Turkovac aşısı nasıl elde ediliyor? Aşının içinde ne var? Aşı, PCR ve HES zorunluluğu karşıtlarından balonlu eylem Tüm dünyanın beklediği haberi 'müjde' diyerek duyurdu! Covid-19 aşısı olmamak için ağaca tırmandı Aşı olmayanlara kısıtlama çağrısı yapan Gülbin Tosun aşı karşıtlarının hedefi oldu Karantinada tehlikeli anlar! 2 çocuğuyla kaldığı otel odasını yaktı