Türkiye'de her 100 çocuktan 20'si siber zorbalığa uğruyor

Dijital iletişim çağı faydalarının yanı sıra siber zorbalık gibi kötü emelli kişilerin eylemlerini kolaylaştırıcı bir alan yarattı. Siber zorbaların hedeflerinin başında ise kontrolü, korkutulması ve etkilenmesi kolay olan çocuklar geliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi siber zorbalığa ilişkin bir araştırmayı yayınladı. Buna göre Türkiye'de her yüz çocuktan 20'si siber zorbaların hedefi oluyor. Siber zorbalığa uğrayan çocukların hedef alındığı baş mecra ise sosyal medya.

Çocuğunuz son zamanlarda garip davranmaya başlamışsa, öfkeliyse ya da korkup sinme eğilimi gösteriyorsa muhtemelen bir siber zorbanın hedefinde olabilir. 

Üstelik çocuğunuz bu konuda yalnız değil.

Çünkü dijital iletişim çağının en büyük sorunlarından biri siber zorbalık. Yetişkin ya da çocuk fark etmeden siber zorbalar herkesi hedef alabiliyor. 

Çocuklarınız ise onlar için kolay hedef. 

Araştırma kuruluşu İpsos bu sorunun boyutlarını gözler önüne sermek için Siber Zorbalık Araştırması gerçekleştirdi.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Altın düşüyor! İşte güncel altın fiyatları Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı