Türkiye Yasin Börü'yü unutmadı

Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla sokağa inen teröristler, kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü'yü katletti. 214 yılındaki Kobani Olayları ile ilgili başlatılan soruşturmada bugün 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Vatandaşlar, bu karar sonrasında Börü'yü paylaştıkları mesajlarla andı. İşte yapılan paylaşımlardan bazıları...

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014 yılında Kobane Olayları sebebiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sonucu Yasin Börü ve 3 arkadaşı saldırıya uğradı.

Börü ve arkadaşları kurban bayramında Kobani'den gelen Suriyeli Kürtlere kurban eti dağıtırken, PKK'lı şehir teröristleri tarafından vahşice katledildi ve cesedine dahi işkence yapıldı.

Olaylarla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Aralarında HDP'li eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar sonrasında vatandaşlar sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla 16 yaşında katledilen Yasin Börü'yü andı.

İşte yapılan paylaşımlardan bazıları...

Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları "Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı!