Türkiye ve Mevlana aşığıydı... Ünlü Hollandalı yazar El Fers Konya’da toprağa verilecek

Amsterdam’daki evinde yaşamını yitiren Mevlana ve Konya aşığı ünlü Hollandalı yazar Mohamed El Fers’in cenazesi Türkiye’ye getiriliyor. Hollanda’da Müslüman olduktan sonra birçok esere imza atan Konya ve Mevlana aşığı gazeteci, yazar ve film yapımcısı Mohamed El-Fers’in cenazesinin 5 Mart Salı günü vasiyeti üzerine Konya Akören’de defnedileceği belirtildi.

“Müslüman olmadan önce hayatı hiç yaşamamışım.” diyen ünlü Hollandalı eski müzisyen, turizm rehberi, film yönetmeni, senarist, gazeteci- yazar ve Mokum TV sahibi Mohamed El-Fers,vasiyeti gereği Konya’da toprağa verilecek.


EL FERS, EVİNDE BİLGİSAYAR BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Müslüman olmadan önce Henk M. Brouwer ile Ron Vanderberg isimlerini taşıyan bir kız babası Mohamed El-Fers’in Amsterdam’daki evinde ve bilgisayarının başında yazı yazdığı esnada hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Hollanda’da bulunan Türkler arasında ve Konya’da çok sevilen El Fers’in ölümü tüm sevenlerini yasa boğdu.

El Fers’in ani ölümü sonrası Amsterdam Türkevi Topluluğu tarafından yapılan duyuruda “Kadim Türk dostu, gazeteci, yazar ve televizyon programı yapımcısı Mevlana ve Konya aşığı Amsterdamlı Mohamed El-Fers, dünya yolculuğunu tamamlayarak, ebedi aleme göç etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadeleri kullanıldı.


TÜRKİYE İLE OSMANLI SEVDALISI MEVLANA VE KONYA AŞIĞI İDİ

Türkiye ve Osmanlı sevdalısı olarak bilinen Hollandalı Mohamed El Fers’in, ”Kültür kenti Konya’ya seyahat”, "Mevlana Celaleddin Rumi”,”Hollanda’da Mehter’, “Kur’anda Hz. Meryem” ve “Son Osmanlı Sultanı Vahideddin’in hayatı,”İstanbul Rehberi”, "Tarihi Mehter Takımı”, “Eski Dostlar Türkiye Hollanda”, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri” gibi Hollanda dilinde yayınlanmış eserleri bulunuyor.

MEHTER,YAĞLI GÜREŞ VE SEMA AYİNİNİ BELGESEL ÇEKEREK DÜNYAYA TANITTI

Yaşamını Konya ve Amsterdam’da geçiren Mohamed El Fers, 1992 yılından itibaren Amsterdam merkezli Hollanda Türkevi Topluluğu başkanı Veyis Güngör’ün başdanışmanı olarak görev yaptı.

“Hollanda’da Yağlı Güreş Şampiyonlukaları”,”Dam Meydanında Mehter gösterisi” ve turizm merkezi “Zaanschans açık hava müzesinde Sema ayini” El Fers’in önerileriyle gerçekleştirildi.


VASİYETİ GEREĞİ CENAZESİ KONYA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Hollandalı Müslüman kültür adamı Mohamed El-Fers’in cenazesinin vasiyeti gereği çok sevdiği Konya'da defnedileceği öğrenildi.

Amsterdam Türkevi Topluluğu Başkanı Veyis Güngör, Mohamed El-Fers’in vasiyetinin yerine getirilmesi için öncülük yapacaklarını söyledi.Yazar El Fers’in cenazesinin Akören ilçesi’nde 5 Mart Salı günü öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği ifade edildi.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber