Türkiye ekonomi modeli tuttu! Bütçe 108.3 milyar fazla verdi

2003 yılından önceki hükümetlerin bir türlü çözemediği yüksek faiz düşük kur sarmalının çözümsüz olduğu Türkiye ekonomi modeliyle ortaya çıktı. Enflasyonu düşürmek için faizi yükselt kuralının peşine gözü kapalı takılan eski yönetimler ne enflasyonu çözebildi ne de büyümeyi sağladı. Türkiye’nin son yıllarda uyguladığı model ise düşük faizle ekonominin çarklarını çeviriyor. İşte detaylar...

2003 yılından önceki hükümetlerin bir türlü çözemediği yüksek faiz düşük kur sarmalının çözümsüz olduğu Türkiye ekonomi modeliyle ortaya çıktı.

Türkiye’nin son yıllarda uyguladığı model ise düşük faizle ekonominin çarklarını çeviriyor. İhracat odaklı büyüme yeni yatırımları getirirken, artı değer üretmeyi de sağladı. Modern teknoloji yatırımları karlılığı artırdı. İhracat kilogram birim fiyatı 2 dolarlardan 10 dolarlara çıktı. Bu da bütçe verilerine yansıdı. Bunu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarında da görmek mümkün.

Bakan Nebati, "Zorlukları üretimle, istihdamla ve büyümeyle aşacağız diyerek yola çıkmıştık. Ekonomimizi büyütüp gelirlerimizi artırarak bütçede iyileşme sağlıyoruz. Mali disiplin politikamızın çıktılarını merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerinde de somut bir şekilde görmekteyiz.

Merkezi yönetim bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi. Böylece, Ocak-Kasım dönemi bütçe açığı 20,4 milyar TL'ye gerilemiştir. Yılsonu bütçe açığının da Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" dedi.
Nebati, "Merkezi yönetim bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi. Böylece, Ocak-Kasım dönemi bütçe açığı 20,4 milyar TL’ye gerilemiştir. Yılsonu bütçe açığının da Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngörüyoruz." dedi.

Fenerbahçe fırsatı kaçırdı, final four deplasmana kaldı! Sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor... Alanya hayır dedi, son anda geri geldi!
Sonraki Haber