"Türkiye binlerce yıllık döngüye girdi!"

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Klimatolog ve Meteorolog Prof. Dr. Murat Türkeş, iklim değişikliği ile küresel ısınmanın Türkiye'ye etkilerine ilişkin uyarılarda bulundu. Türkeş, "Türkiye gelecekte, hem sıcak hava dalgaları ve kuraklıklardan hem de şiddetli ve aşırı yağış olayları ile gök gürültülü fırtınalar, hortum gibi olayları ve bunların çeşitli afet boyutlarındaki sonuçlarından daha çok etkilenebilecektir." dedi.

İklim değişikliği ile küresel ısınmanın Türkiye'ye ve dünyaya etkilerini Anadolu Ajansı muhabirine değerlendiren Prof. Dr. Murat Türkeş, iklimin çeşitli alan ve zaman ölçeklerinde etkili olan, binlerce, on binlerce hatta yüz binlerce yıllık döngüleri bulunan kendi değişkenliği ve salınımları olduğunu ifade etti.

Günümüzde sözü edilen iklim değişikliğinin ise doğal iklimsel değişikliğe ve değişkenliğe ek olarak, giderek etkileri ve olumsuz sonuçları hemen tüm ekolojik, fiziksel coğrafi ve sosyoekonomik sistemlerde daha kuvvetli hissedilen ya da gözlenen insan kaynaklı iklim değişikliği olduğunun altını çizen Prof. Dr. Türkeş, şu bilgileri verdi:

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? BİM'e ucuza Philips Airfryer geliyor! BİM 7-10 Mayıs aktüel ürünler... Doların sonu yakın