Türk teknoloji startupları yatırım fırsatları için Londra'da

Türk teknoloji startupları, İngiltere'nin başkenti Londra'da girişimlerini tanıtırken uluslararası oyuncularla bir araya geldi.

Türk girişimciler Mustafa Nafi Kaya ve Ataer Argüder tarafından kurulan Academia Park London, Türk girişimlerini tanıtmak amacıyla London Tech Week kapsamında çeşitli oturumlar düzenledi.

İlk oturumda, YTÜ Yıldız Teknopark Uluslararası İlişkiler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Baran Kılıçer ve Teknopark İstanbul Cube Incubation Müdür Yardımcısı Ozan Evren, Türkiye'deki startup ekosistemini değerlendirdi. İkinci oturumda ise Metis Ventures kurucularından Genel Müdür Yiğit Aslan ve Merve Zabcı ile San Francisco merkezli Founders Network kurucusu Kevin Holmes, yatırımcı potansiyeli ve fon imkanlarını ele aldı. Oturumların ardından 14 Türk girişimci, projelerine ilişkin sunumlar yaptı.

Academia Park, Londra'nın teknoloji firmaları için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Ataer Argüder tarafından kuruldu. Londra'nın Silikon Vadisi'nden sonraki en büyük piyasa olduğunu ve geçtiğimiz yıl bu alana 30 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirtti. Argüder, Türk girişim firmalarının dünya sahnesine çıkması için Londra'nın önemli bir merkez olduğunu söyleyerek Academia Park'ın Türk yatırımcıların Londra'ya gelişini hızlandırmak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Academia Park, gelecek ay Londra'da bir kampüs açacak ve Türkiye'den gelen startuplar için pazara giriş programları sunacak. Ayrıca, daha büyük şirketlerin satışlarını artırmalarına yardımcı olacak programlar da düzenleyecekler.

Academia Park'ın kurucu ortağı Mustafa Nafi Kaya ise, Akademia Park'ın Londra'da pazara girmek isteyen Türk girişimlerine destek olacak bir teknopark olarak faaliyet göstereceğini belirtti. Hedeflerinin Türkiye'ye döviz ve istihdam kazandırmak, Türk firmalarının yatırım çekerek dünyaya açılmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Kaya ayrıca, ilk etapta yatırım arayan ve Türkiye'deki teknoparklarla iş birliğiyle seçilen 34 startupın Temmuz 2023 itibarıyla Academia Park London bünyesindeki programlara katılacağını ve yatırım arayacağını, bu sayının bir yıl içerisinde 100'e ulaşabileceğini belirtti.

CHP lideri Özgür Özel’den merak edilen görüşme ile ilgili açıklama 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Hamas'tan ateşkes açıklaması!
Sonraki Haber