Türk şirketler için fırsat doğdu! Japonya’dan Ukrayna’ya 106 milyon dolar kredi

Japonya, Ukrayna’ya kredi verdiği için Türk şirketlere niye fırsat doğuyor?’ diye akıllara soru gelebilir. Bu fırsatın nedeni Japon yasalarında gizli. Japon yasalarına göre, bir Japon firma savaş halinde olan bir ülkede ticaret ya da iş yapamıyor. İşte detaylar...

Verilen kredinin de Japon firmaların iş yapması şartıyla olması nedeniyle Japonlar, Türk ortakla Ukrayna pazarına girmeyi tercih ediyor. Bilindiği üzere Türkiye, savaşın başından bu yana hem Rusya hem de Ukrayna ile ilişkilerini iyi tutmuştu. Bu nedenle de Ruslarla ticaret artarken Ukrayna’nın altyapısını yeniden yapmak üzere mutabakat zaptı imzalandı. Bu nedenle Japon firmalar, açılan bu kredi dilimi için Türk ortaklıklar yapacak gibi görünüyor.

Japonya hükümetinin, Ukrayna’nın altyapısının yeniden inşası dahil 7 farklı alanda toplam 15,8 milyar yen (106 milyon dolar) destek vereceği bildirildi.

Resmi Kyodo Ajansının kabine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Japonya, Rusya’nın saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna’nın yeniden inşasına destek verecek.

Buna göre, Tokyo’da yarın düzenlenecek “Ekonomik Yeniden Yapılanmanın Teşviki için Japonya-Ukrayna Konferansı’nda” 10’dan fazla işbirliği zaptı imzalanacak.

Konferansa, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile iki ülkeden bürokrasi ve iş dünyasından 300’ü aşkın yetkili iştirak edecek.

Merkezi hükümet, Ukrayna’nın altyapısının yeniden inşası ve mayın temizliği dahil Ukrayna’ya 7 farklı alanda toplam 15,8 milyar yen finansman sağlayacak.

Kyodo’a bu ay içinde konuşan Şmıgal, enerji, altyapı, tarım, mühendislik alanlarında Japon firmalarının “iyileşmeye yardımcı olmada büyük rol” oynayabileceğini söylemişti. Japonya, daha önce de Ukrayna’ya yönelik kredi paketi hazırlamış bu da Türk-Japon ortaklıkları kurulmasına neden olmuştu.

TFF'den imza sayısı iddialarına jet yanıt: "Sadece 94 imza var" Türkiye'deki üniversitelerden ABD'deki Gazze eylemlerine destek Dursun Özbek'ten ezeli rakibe gönderme: "Sahanın dışına çıkmayacağız"
Sonraki Haber