Türk-İş, asgari ücret beklentisini açıkladı

Asgari ücrete yapılacak zam için milyonlarca çalışan beklemeye geçti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü yapacak. İlk toplantı öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için beklentilerini açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

"AÇLIK SINIRI ÜZERİNDE PAZARLIK OLUR"

NTV'ye konuşan Ergün Atalay, Asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olması gerektiğini s öyleyerek "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda insan 3 ay bu ücret ile idare edemiyor. "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz, üstünde olur." dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 2024 zammı için tek işçinin değil, 4 kişilik bir ailenin masrafı hesaplanması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli." diye konuştu.

Şu anda 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam, aralık ayı sonuna kadar netleşecek.

Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı
Sonraki Haber