Türk Hava Yolları filosu genişliyor

Türk Hava Yolları (THY), önümüzdeki günlerde bir adet A330 ve iki adet A321 olmak üzere filosuna 3 adet yeni uçak ekleyecek.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan alınacak 3 uçağın ikisi A321 tipi olacak. Diğer uçak ise THY Kargo filosuna katılacak A330-200F olacak.

TC-JOZ kuyruk tescili alan A330-200F tipi kargo uçağı, test uçuşlarına geçtiğimiz hafta Fransa'nın Toulouse kentindeki tesislerinde başladı. Önümüzdeki günlerde uçağın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

TC-JTP ve TC-JTR kuyruk tescillerini alan A321 tipi uçaklar ise boyamaları tamamlandıktan sonra Airbus'un Hamburg'daki tesislerinden havalanarak THY filosuna katılmak için hareket edecek.

TC-JOZ tescilli A330-200F ile birlikte THY Kargo'nun filosundaki uçak sayısı 13'e yükselecek. TC-JTP ve TC-JTR tescilli A321'ler ile THY filosunda bu tipteki uçak sayısı da 68'e yükselmiş olacak.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber