Türk donanmasını gösterip 'budalayız' dedi

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz eksenli gerginlik her iki ülkede de birinci gündem madde durumunda. Doğal olarak sık sık iki ülkenin askeri gücünü ele alan analizler her iki ülke medyasında da yer alıyor. Askeri konularda uzman olan Yunan spiker İoannis Theodoratos, Türk donanması ve silah sistemleri ile kendi ülkesininkini karşılaştıran çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ülkeyi yönetimine isyan eden Theodoratos "Türkler bu konuda ne kadar 'budala' olduğumuzu gördüler" dedi

This browser does not support the video element.

Türkiye'nin askeri gücü ile ilgili yaptığı analizlerle tanınan Yunan spiker İoannis Theodoratos katıldığı bir programda Türk Deniz Kuvvetleri hakkında çarpıcı bir analizde bulundu.

Türkiye'nin Deniz Kuvvetleri bakımından günden güne güçlendiğini ifade eden Yunan spiker, "Bakın Türkler kaç tane gemi inşa ediyor yani aceleleri var. 2023 yani Lozan Anlaşması'ndan 100 yıl sonra bizim ne yaptığımız belli değilken onların farkı burada" diye konuştu.

Yeni Akit'in haberine göre, Yunanistan donanmasının yaşlı olduğunu vurgulayan Yunan spiker, ellerinde bulunan savaş gemilerinin yükseltilmesi ve modernize edilmesi için yılların gerektiğinin altını çizdi.

Yunan donanması için çok fazla para harcamaları gerektiğini vurgulayan Yunan spiker "Bugün dünyanın en büyük ikramiyesini kazansak bile 2-3 yıldan önce iyi performans gösterebilecek bir donanmaya sahip olmalıyız. Artık eskisi gibi değil savaş uzaktan yapılıyor. Türk donanması uzun menzilli füze kullanabilir. Savaş uçaklarından İHA'lardan, kara üslerinden ve gemilerinden Yunan filosuna karşı ateş açabilir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Yunanistan'ın aksine kendi gemilerini üretebilme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çeken Theodoratos, "Eğer Kıbrıs'ı askeri olarak hadım edersek Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda oynayacağı rolü çok daha kolaylaştırmış oluruz" uyarısında bulundu.

Type 209 tipi denizaltılarına ilk kendilerinin sahip olduğunu vurgulayan Theodoratos, "Bu denizaltılarımız zamanında yola çıkmış olsaydı Türklerin Kıbrıs'taki çıkarma operasyonunu gerçekleştirme şansı yoktu tüm filoları batmış olacaktı. O bölgedeki tüm gemileri batmış olurdu. Ancak bugün denizaltılarımızı dişssiz gönderiyoruz" die konuştu.

Yunanistan'ın elinde bulunan Type 214 tipi denizaltıların modern silahlardan yoksun olduğunun altını çizen Yunan spiker, "Türkler bu konuda ne kadar 'budala' olduğumuzu gördükleri için Almanlarla ilişkilerini sağlamlaştırdılar" ifadesini kullandı.

TÜRKLER 2023'TE DAHA DA GÜÇLENECEKLER

Almanya'nın Türkiye'ye destek vermesini sitemkar bir dille anlatan Yunan spiker sözlerine şöyle devam etti:

"Türkler bir süre sonra artık Almanlara ihtiyaç duymayacak çünkü istediklerini almış olacaklar ve harekete geçmeye hazır olacaklar."

Türk donanmasının envanterinde bulunan savaş gemileri ve denizaltıları ile özelliklerinden bahseden Yunan spiker, "2023'te Türkler donanmalarını daha da büyütecek" diye konuştu. Türkiye'nin yeni gemiler inşa ederek gücüne güç kattığına vurgu yapan Yunan spiker ülkesindeki idarecilere de isyan etti:

"Özellikle çok fazla çıkarma gemileri var çoğu ağır korumalı modern çıkarma gemileri. Türkler biz buradayız demeye hazır. Peki bizim mazeretimiz ne? Artrit, ağrılar, diyabet mi? Yıllar boyunca ordumuzu kestik ve en sonunda onun kemiğini hatta iliğini bile alıp engelli bıraktık. Savunma sanayi üzerine çalışmak istemiyoruz. Olaylara sürekli geç tepki veriyoruz."

BU HARİTAYA DİKKAT!

Yunan spikerin kullandığı haritalardan biri oldukça dikkat çekiciydi. Haritada Türkiye'nin münhasır bölgesi Ege (Adalar Denizi)'nin ortasından geçtiği görülüyor. Yine Doğu Akdeniz'de de Türkiye'nin tezleri doğrultusunda bir münhasır çizildiği dikkat çekiyor. 

Dünya AKINCI İHA'yı ayakta alkışlarken Fatih Altaylı rahatsız oldu! KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI GİZLİ TANIĞI NASIL KAÇIRDI? Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi! İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ’NİN HELİKOPTERİ NASIL DÜŞTÜ? İşçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanından şok hareket