Türk denizlerinde yeni tehlike! Çok zehirli...

Ege ve Akdeniz'de balon balıklarından sonra yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Kızıldeniz'den gelen ’Diadema Setosum' adındaki zehirli deniz kestanesi Türk denizlerini istila ediyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu türe karşı uyarılarda bulundu. Gökoğlu, kayalık bölgede denize giren ya da avlananları zehirli deniz kestaneleri ile temastan uzak durmaları konusunda uyardı.

Akdeniz’deki su sıcaklığının artışına bağlı olarak Hint Okyanusu ve Kızıldeniz’den yaşanan göçler arasında zehirli bir deniz kestanesi türü olan ’Diadema Setosum’da belirlendi. Yaklaşık 10 yıl önce Konyaaltı falezler ve Kaş’ta zehirli deniz kestanesi tespit edilmişti.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... Doların sonu yakın BİM'e ucuza Philips Airfryer geliyor! BİM 7-10 Mayıs aktüel ürünler...