Tur İstanbul'a kaldı! Olympiakos: 3 Fenerbahçe : 2

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmek için kritik bir mücadeleye çıktı. Çeyrek finalin ilk maçında deplasmanda Olympiakos'a konuk olan sarı-lacivertliler, galibiyetle İstanbul'a dönmek ve yarı final biletinin ilk adımı atmak istedi. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali ilk maçında Olympiakos'a 3-2 yenildi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nde yarı final için sahaya çıkıyor. Sarı lacivertliler, bu akşam Yunan temsilcimiz Olympiakos takımına konuk oldu.

Son 16 turunda Belçika temsilcisi Union Saint Gilloise takımını eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe Konferans Ligi'nde kupayı kaldırmayı arzuladı. Ancak Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali ilk maçında Olympiakos'a 3-2 yenildi.

İşte Olympiakos-Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçına dair detaylar...

İşte dakika dakika Olympiakos - Fenerbahçe maçında yaşananlar

DAKİKA 74

Fenerbahçe bir gol daha buldu. Ceza sahası içi sol çizgisinde topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun penaltı noktasına gönderdiği ortada Szymanski, boş pozisyondaki İrfan Can Kahveci'yi topla buluşturdu. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda top ağlara gitti: 3-2.

DAKİKA: 67

Fenerbahçe'de Tadic, penaltı vuruşundan skoru 3-1'e getirdi. 

DAKİKA: 63
 

Szymanski, ceza sahası içine gönderilen topa kafa vuruşunu yaptı. Top, kalecinin sağından az farkla auta gitti.

DAKİKA: 62
 

Fenerbahçe, rakip yarı alanda üst üste paslar yaptı. Top, ceza sahası sağ çaprazındaki Osayi'nin önünde kaldı. Nijeryalı oyuncunun vuruşunda top Tzolakis'te kaldı.

DAKİKA: 57
 
 

Olympiakos, Fenerbahçe karşısında Chiquinho'nun ayağından golü buldu. Skor şimdi 3-0. 

DAKİKA: 45 F.BAHÇE'DE SAKATLIK ŞOKU!
Fenerbahçe'de sakatlanan Oosterwolde'nin yerine Ferdi maça dahil oldu. Hollandalı oyuncu, sahadan sedyeyle çıkarıldı.

DAKİKA:  32
İKİNCİ GOL 


Olympiakos'ta Jovetic'in ceza sahası sol çaprazından vuruşu ağlarla buluştu ve temsilcimiz, mücadelede 2-0 geriye düştü.

DAKİKA 27


SON ANDA LIVAKOVIC!
David Carmo'nun kafa vuruşunda Livakovic gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi.

DAKİKA 19

DZEKO TOPU UZAKLAŞTIRDI!
Olympiakos'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Dzeko, topu uzaklaştırdı.

Dakika 8: 

Fenerbahçe, kendi yarı alanında paslaşırken çıkmakta zorlanınca Olympiakoslu oyuncular topu kaptı ve Fortounis'in vuruşunda skor 1-0'a geldi. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Olympiacos ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 31’inci haftasında 4-2 kazandıkları Adana Demirspor karşılaşmasının ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, kalede İrfan Can Eğribayat yerine Dominik Livakovic’e, sağ bekte Mert Müldür yerine Bright Osayi-Samuel’e, stoperde Alexander Djiku yerine Rodrigo Becao’ya, Ferdi Kadıoğlu yerine ise Çağlar Söyüncü’ye forma verdi. Fenerbahçe, Olympiacos karşısına şu ilk 11 ile çıktı;

“Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Çağlar, Oosterwolde, Krunic, Zajc, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Dzeko.”

FENERBAHÇE’DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Olympiacos karşısında 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları dolayısıyla Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve tam olarak hazır olmayan Joshua King, Yunanistan’a getirilmedi. Kamp kadrosunda yer alan Cengiz Ünder ise bel bölgesinde yaşadığı ağrı sebebiyle maç kadrosuna alınmadı.

FERDİ KADIOĞLU VE FRED YEDEK

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu ve Fred, Olympiacos karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. İsmail Kartal, Ferdi Kadıoğlu yerine sol bekte Jayden Oosterwolde’yi tercih etti. Sakatlığını atlattıktan sonra takımla çalışmalara başlayan Fred de Yunan ekibine karşı oynanan karşılaşmada ilk 11’de yer almadı.

SAVUNMA DÖRTLÜSÜ İLK KEZ BİRLİKTE OYNAYACAK

Fenerbahçe’nin Olympiacos karşısında sahaya çıkacak savunma dörtlüsü bu sezon ilk kez birlikte sahaya çıkacak. İsmail Kartal, Olympiacos karşısında savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao ve Jayden Oosterwolde’den oluşturdu. Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Hatayspor karşılaşmasında Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü ve Becao, bir arada oynamış ama o karşılaşmada sol bek olarak Ferdi Kadıoğlu görev almıştı.

OLYMPIACOS’TA 4 DEĞİŞİKLİK

Olympiacos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Yunanistan Ligi Şampiyonluk Grubu’nda Lamia’ya karşı 5-1 kazandıkları maçın ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Abbey yerine Carmo’ya, Richards yerine Ortega’ya, Horta yerine Chiquinho’ya, Martins yerine ise Fortounis’e şans verdi. Yunanistan ekibinin ilk 11’i şu isimlerden oluştu;

“Tzolakis; Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega; Chiquinho, Hezze; Masouras, Jovetic, Fourtounis; El Kaabi”

BÜTÜN BİLETLER SATILDI

Olympiacos ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmaya Yunan taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar, karşılaşma için satılan biletleri günler öncesinden tüketti ve tribünleri doldurdu. Sarı-lacivertli ekipte ise deplasman yasağı olması sebebiyle taraftarlar tribünde yer alamadı.

 
Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber